12 Nisan 2009 Pazar

Arnavutköy Şehidini Uğurluyor

Gönderen arnavutkoyde zaman: Pazar, Nisan 12, 2009
[caption id="attachment_37" align="alignleft" width="300" caption="Şehitin annesi üzgün ama mağrur!"]Şehitin annesi mağrur![/caption]

Arnavutköy’de ikamet eden Tuncay Türkan vatani görevini yaptığı Şırnak’ta tezkeresine 37 gün kala Gabar Dağında çıkan çatışma sonucu vatan hainlerinin kurşununa hedef oldu.

Aslen Samsun Bafra doğumlu olan Türkan  ailesinin İstanbula göç etmesi sonucu Boğazköyde yaşantısını sürdürüyordu.Şırnak’ta Piyade Komando olarak vatani görevini yapan Tuncay Türkan, Gabar Dağında Terör örgütü PKK militanlarıyla çıkan çatışma sonucu hayatını kaybetti


Tezkeresine 37 gün kala şehidin haberi gelmesi, Boğazköy’de oturan ailesinin ocağına ateş düşürdü. Şehit Tuncay Türkanın annesi ve Babası Cemal Türkan acı haberden sonra fenalık geçirerek komşuları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Şehidin babası hasta olduğu için çalışamadığı, Tuncay’ın askere gitmeden önce evin geçimini sağlayan tek kişi olduğu belirtildi. Türkan Ailesinin en büyüğü olan Tuncay’ın biri yatalak hastası olan iki kardeşi var.16 yaşında solunum yetmezliği çeken Fatih Türkan, abisinin şehit haberinden sonra gözyaşlarına boğuldu. Yatakta göz pınarları kuruyana kadar ağlayan Fatih:“Abimi benim her şeyimdi. Benimle oynar, bana arkadaşlık yapardı. Şimdi Abimi elimden aldılar. Bana kim arkadaşlık yapacak, onun olmadığını düşünmek çok acı verici. Ne olur abi çık gel sen ölmedin” diyerek gözyaşlarına boğuldu.



Tezkeresine 37 gün kalmıştı


Şehit Tuncay Türkan Kayseri Komando okulunda acemiliğini tamamladıktan sonra usta birliği Şırnak Gabar Dağları oldu. Her operasyon sonucu ailesinin sesini duymak için telefona koşan Türkan, son operasyon sonucu çok sevdiği ailesinin sesini duyamadı. Tezkeresini almasına 37 gün kala, Türkiye’nin belası PKK terör örgütü mensupları tarafından şehit edildi. Geride kalan gözü yaşlı ailesi ve hatıraları kaldı. Şehidin oturduğu ev bir hayli içler acısı haldeyken, ailenin ekonomik seviyesi çok düşük olması Türk Milletinin her şartta vatanına sahip çıktığının en açık örneği.


Canımız yanıyor.


Şehidin evini ziyaret eden Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy şehit ailesine hitaben yaptığı açıklamada :“Tuncay kardeşimiz bu ülke için canını feda etmiştir. Şehidimiz makamların en büyüğüne Allah tarafından kabul edilmiştir. Unutmamaları gerekir ki bu ülkeyi bölmek isteyenler kurdukları tuzaktan kendileri boğulacaktır. Bu ülke kürdü, lazı, çerkezi ve Türküyle bir bütündür. Her ne şartta olursa olsun bu ülkenin gençleri anne babaları için, kardeşlerinin namusu için, bayrak için, Millet için canını seve sev feda etmeye hazırdır. Dünyada hiçbir millet yok ki vatanı için milleti için bu kadar ölüme sevdalı olsun. Arnavutköy ün delikanlısı Tuncay kardeşimiz Tüm Türkiye’yi olduğu gibi Arnavutköy’ü de yasa boğmuştur. Kardeşimizin ailesine Devletimiz gereken maddi ve manevi yardımları sağlayacaktır. Belki yapılacaklar Tuncay’ı geri getirmeyecek. Fakat en azından Şehidimizin bizlere bıraktığı emaneti en iyi şekilde sahipleneceğiz. Şehidin ailesinin, Arnavutköy’ün, Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Acımız çok büyük” dedi.


Türk bayraklarıyla donatılan Şehidin evinde taziye ziyareti için toplanan kalabalık PKK terör örgütünü lanetleyen sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.


Tuncay Türkan’ın cenazesi Cumartesi günü Öğle namazına müteakip Ataköy Beşinci kısım caminde askeri törenle kaldırıldıktan sonra Edirnekapı şehitliğine defnedilecek.

0 yorum on "Arnavutköy Şehidini Uğurluyor"

Yorum Gönder

 

Arnavutköy burda! Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez