9 Nisan 2009 Perşembe

Arnavutköy'de Kaçak Yapı Yıkımı Yapıldı

Gönderen arnavutkoyde zaman: Perşembe, Nisan 09, 2009
[caption id="attachment_22" align="alignleft" width="300" caption="Arnavutköy-imrahor da yıkım"]Arnavutköy-imrahor da yıkım[/caption]

Arnavutköy ilçesine bağlı İmrahor Köyü'nde su havzasındaki kaçak yapıların yıkımı sırasında gerginlik yaşandı. Su havzasındaki yapıları yıkmaya gelen zabıta ve İSKİ ekiplerine direnen vatandaşlar, araçları taşladı. Yaşanan arbede jandarmanın gelmesi ile son bulurken, vatandaşların uzaklaştırılmasının ardından 6 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Yeni yıkım görüntüleri-->

-------







İSKİ ve zabıta ekipleri, su havzasındaki evlerin yıkmak üzere sabahın erken saatlerinde Arnavutköy İmrahor Mahallesi'ne geldi. Ekiplere direnen İmrahor halkı, zabıta ve İSKİ araçlarını taşladı. Görevliler ve vatandaşlar arasında zaman zaman arbede yaşanırken, olaylar jandarmanın gelmesi ile yatıştı. Güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, vatandaşları uzaklaştırdı. Vatandaşların uzaklaştırılmasının ardından toplam 6 ev yıkıldı. Evleri yıkılan vatandaşlar, duruma tepki gösterirdi.

Eşi Hürriyet Dinç ve 9 çocuğu ile birlikte sokakta kalan Selahattin Dinç, duruma tepki gösterirken, "9 çocuğum var. Şimdi ben ne yapacağım" diyerek gözyaşlarına boğuldu. Dinç, su havzasına yaptıkları evin maliyetinin ise 50 bin TL'yi bulduğunu söyledi. Hürriyet Dinç ise "Ortada kalakaldık. Evimiz harabe oldu" diye feryat etti.

Olayların yatışmasının ardından vatandaşlar toplanarak Arnavutköy Belediyesi'ne yürüdü. "Başkan istifa" şeklinde slogan atan öfkeli kalabalığın belediyeye girmesi jandarma tarafından engellendi. Aralarından seçtikleri 5 temsilci belediyeye girerek yetkililerle görüşürken, bir çözüm bulunamadı. Belediyeden uzaklaşan vatandaşlar, evlerini yıktırmayacaklarını belirtti.

Yapılan yıkımları TOKİ ye bağlanırken,su havzası olarak gösterilen bu yerlere yapılaşmaya seçim öncesi neden göz yumulduğu ise ayrı bir muamma...

Yeni yıkım görüntüleri-->

0 yorum on "Arnavutköy'de Kaçak Yapı Yıkımı Yapıldı"

Yorum Gönder

 

Arnavutköy burda! Copyright 2009 Reflection Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez